Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Hlohovci sa zrazilo nákladné auto s autobusom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron

V autobuse sa v čase nehody nachádzalo asi osem cestujúcich, z nich traja dospelí sa zranili ľahšie.

Hlohovec 14. mája (TASR) - Polícia dokumentuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala krátko pred 7. hodinou medzi obcami Hlohovec a Koplotovce. Dopravnú nehodu pravdepodobne zapríčinil mikrospánok vodiča nákladného auta. V dôsledku toho alebo preto, že sa dostatočne nevenoval riadeniu, prešiel bez brzdenia do protismeru, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Pri nehode utrpel vodič nákladného auta ťažké zranenia a bol prevezený vrtuľníkom do nemocnice. Vodič z autobusu a jeden spolucestujúci sa zranili ľahko.

Polícia cestu uzavrela a neprejazdná bude približne ešte asi do 10. hodiny. Hliadky odkláňajú dopravu cez okolité obce. "Žiadame vodičov, ktorí prechádzajú daným úsekom, aby rešpektovali pokyny polície, a pokiaľ možno, danému úseku sa vyhli," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

V autobuse sa v čase nehody nachádzalo asi osem cestujúcich, z nich traja dospelí sa zranili ľahšie. "Polícia vykonala u vodiča autobusu dychovú skúšku, ktorá bola negatívna. U vodiča nákladného auta bola za týmto účelom odobratá krv. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje," uviedla Linkešová.