Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

V Hlohovci zasadne krízový štáb, počet pozitívne testovaných rastie

Pohľad na Hlohovec, archívne foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Spolu to ešte pár týždňov a mesiacov, kým prebehne plošné očkovanie významnej časti populácie, nejako musíme zvládnuť, zdôraznil Kollár.

Hlohovec 10. januára (TASR) - Epidemiologická situácia v Hlohovskom okrese sa zhoršuje. Primátor Miroslav Kollár preto na pondelok (11. 1.) zvoláva mestský krízový štáb a požiada aj o zvolanie okresného krízového štábu. Uviedol to v nedeľu na sociálnej sieti.

Podľa primátora počet pozitívnych prípadov v okrese Hlohovec v posledných dňoch prudko narástol. „V sedemdňovej incidencii sme sa dostali do prvej desiatky najhorších okresov a vývoj je stúpajúci. Priebežne konzultujem prípravu ďalšieho postupu s hygienikmi, epidemiológmi, dátovými analytikmi a kolegami primátormi, aby sme zvolili vhodný postup na spomalenie priebehu ochorenia v meste a okrese. Hovorím aj s veľkými zamestnávateľmi,“ informoval Kollár.

Ako pripomenul, najbližšie nemocnice v Nitre, Trnave a v Piešťanoch sú na hranici kapacít. „Najlepšie sa zatiaľ vieme ochrániť sami dodržiavaním opatrení a minimalizovaním sociálnych kontaktov. Očkovanie sa rozbieha, už boli zaočkovaní aj prví zdravotnícki a sociálni pracovníci z nášho mesta. Spolu to ešte pár týždňov a mesiacov, kým prebehne plošné očkovanie významnej časti populácie, nejako musíme zvládnuť,“ zdôraznil Kollár.