Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

V kauze Fatima vypočul súd svedkov

Na archívnej snímke obžalovaný bývalý majiteľ trenčianskeho baru Fatima Ondrej J. Foto: TASR - Pavol Zachar

Obnovenie konania vo veci povolil v roku 2020 OS Trenčín, kde sa dovtedy pojednávania konali.

Trnava 10. mája (TASR) – Na Okresnom súde (OS) v Trnave sa konalo hlavné pojednávanie v dvadsaťročnej kauze trenčianskeho baru Fatima. Obžalovanými sú pre trestný čin vydierania formou spolupáchateľstva podnikatelia Jozef Strelčík a Ondrej Janíček. Podľa hovorkyne Krajského súdu Trnava a okresných súdov v jeho obvode Jany Kondákorovej súd vypočul troch svedkov a hlavné pojednávanie odročil na júl.

Obnovenie konania vo veci povolil v roku 2020 OS Trenčín, kde sa dovtedy pojednávania konali. Dvojicu v roku 2001 odsúdila vtedajšia sudkyňa OS Monika J. za vydieranie podnikateľa Tibora Jurisu. Podnikatelia tvrdili, že ten podpísal krivú výpoveď, právny zástupca Janíčka Daniel Lipšic v roku 2020 uviedol, že pôvodný rozsudok sudkyne bol zmanipulovaný a vyhlásený pod vplyvom korupcie.

Janíček so Strelčíkom sú vlastníci nehnuteľnosti Fatima pod Trenčianskym hradom, ktorého súčasťou je aj známy, dnes zdevastovaný bar, o ktorý mala záujem skupina Čongrádyovcov. Janíčka mali násilím prinútiť prepísať bar na nich.