Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji zavádzajú rodinný autobusový lístok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Benefit budú môcť cestujúci využívať od 1. júla, a to počas víkendov, sviatkov a dní pracovného pokoja a voľna.

Trnava 25. júna (TASR) – Trnavský samosprávny kraj zavádza v prímestskej autobusovej doprave od 1. júla rodinný cestovný lístok. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie kraja.

Samospráva sa týmto krokom snaží podporiť cestovný ruch a propaguje strávenie tohtoročného leta na svojom území. V prímestskej autobusovej doprave sa bude môcť na tzv. rodinný cestovný lístok cestovať za symbolické jedno euro.

„Rozhodli sme sa preto zaviesť zvýhodnené cestovanie za prírodnými a kultúrnymi krásami Trnavského kraja. Rodiny s deťmi tak budú môcť objavovať pestrosť nášho regiónu ťahajúceho sa od českých hraníc až k maďarským," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Benefit budú môcť cestujúci využívať od 1. júla, a to počas víkendov, sviatkov a dní pracovného pokoja a voľna. Na rodinný lístok bude možné prepraviť až päť osôb v kombinácii dvaja dospelí a tri deti alebo jeden dospelý a štyri deti. V každej skupine musí byť aspoň jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 18 rokov.

Nový druh cestovného lístka bude platný na linkách všetkých troch zmluvných dopravcov v kraji – Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Samospráva si od jeho zavedenia sľubuje aj zatraktívnenie verejnej dopravy pre špecifické skupiny cestujúcej verejnosti a rozvoj ekologickej mobility vo všeobecnosti.