Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

V rieke Morava sa uskutoční spoločné kúpanie Čechov a Slovákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Organizuje ho mesto Hodonín v spolupráci s potápačským oddielom Halcyon klub.

Holíč 29. januára (TASR) – Stretnutie občanov Českej a Slovenskej republiky sa uskutoční 31. marca v hodonínskom prístave. Jeho súčasťou bude i spoločné veľkonočné kúpanie v rieke Morava, informoval organizátor podujatia Jiří Humpolík.

Organizuje ho mesto Hodonín v spolupráci s potápačským oddielom Halcyon klub. "Súčasťou podujatia nie je len kúpanie zimných plavcov, ale aj rôzne súťaže a hlavne stretnutie ľudí a predstaviteľov obcí z jednej aj druhej strany rieky Morava," poznamenal Humpolík.

Organizátori si chcú ním pripomenúť spoločnú históriu oboch národov počas Veľkej Moravy, keď sa v tomto období vybudovalo najrozsiahlejšie hradisko pri Uhorskom Hradišti a knieža Pribina mal druhé sídlo v Nitre. "Nemenej významným je aj pripomenutie si 100. výročia vzniku Československa," doplnil Humpolík.

"Okrem plávania zimných plavcov po prúde Moravy a štafete plavcov na Slovensko a späť, vystúpia hostia z okolitých miest a obcí, ako aj spevácky spolok Mužáci z Mikulčíc," doplnila hovorkyňa Halcyon klubu Simona Lukášová.