Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

V Senici pribudlo nové detské ihrisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Nové prvky na detskom ihrisku sú určené predškolákom a deťom prvého stupňa základnej školy.

Senica 14. septembra (TASR) - V areáli Základnej školy na Ulici V. Paulínyho-Tótha v Senici pribudlo nové detské ihrisko. Mesto Senica na neho získalo finančné prostriedky z Úradu vlády SR, zvyšok bol financovaný z rozpočtu mesta, participatívneho rozpočtu mesta a prispelo aj rodičovské združenie - Občianske združenie (OZ) Jednotka deťom. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Na detské ihrisko využilo mesto výzvu v rámci programu Podpora rozvoja športu na rok 2019 so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk, výstavbu detských ihrísk, údržbu ihrísk, štadiónov a inej športovej infraštruktúry, i nákup športovej výbavy pre deti a mládež. "V rámci tejto dotácie boli poskytnuté finančné prostriedky v objeme 8000 eur. Hracie prvky si vyžiadali investíciu 9324 eur, z rozpočtu mesta bolo ihrisko dofinancované sumou 1324 eur," uviedla Moravcová.

Nové prvky na detskom ihrisku sú určené predškolákom a deťom prvého stupňa základnej školy. "Táto škola je otvorenou školou a vo svojom areáli vytvára športové a oddychové zázemie pre žiakov, ako aj pre obyvateľov prislúchajúcich mestských častí. Realizácia ihriska podporuje pohybovú a športovú aktivitu detí, a v neposlednom rade podporí kondíciu a zdravie všetkých návštevníkov ihriska," uviedol primátor mesta Martin Džačovský.