Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

V Senici sprístupnili nové parkovisko s 38 parkovacími miestami

Foto: Ilustračné foto: TASR/Tomáš Halász

Nové parkovisko samospráva vybudovala vedľa už existujúceho pred budovou Sociálnej poisťovne a spadá do režimu plateného parkovania na území mesta.

Senica 23. apríla (TASR) – Mesto Senica dokončilo výstavbu parkoviska na Sotinskej ulici. Jeho kapacita je 38 parkovacích miest, z toho dva širšie boxy sú určené na parkovanie zdravotne postihnutých. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Nové parkovisko samospráva vybudovala vedľa už existujúceho pred budovou Sociálnej poisťovne a spadá do režimu plateného parkovania na území mesta. "Čo znamená, že zaparkovať na ňom je možné prostredníctvom SMS parkingu alebo zakúpením ročnej či mesačnej parkovacej karty," uviedol primátor mesta Martin Džačovský.

Ako doplnil, počas dňa môže slúžiť pre návštevníkov neďalekej polikliniky, v neskorších popoludňajších hodinách a po zvyšok dňa zasa pre obyvateľov blízkeho sídliska. "Celková investícia na vybudovanie parkoviska, osadenie zvislého a vyznačenie vodorovného dopravného značenia, ako aj úpravy okolitého terénu vrátane návozu zeminy a zasiatia trávy predstavuje približne 117.000 eur," informoval primátor.