Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

V senickej Galérii sprístupnia výstavu Kríza

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Autor otvára diskusiu o autentických morálnych hodnotách v čase krízy.

Senica 24. januára (TASR) – V zrekonštruovaných priestoroch nového výstavného priestoru Záhorskej galérie Jana Mudrocha v Galérii nad schodiskom sprístupnia výstavu Kríza od autora Patrika Ševčíka. TASR o tom informovala galéria.

"Autor tematicky reaguje na súčasnú komplikovanú a premenlivú situáciu globalizovaného sveta a uvedomovanej bezprecedentnej krízy, v ktorej sa zneisťujú zaužívané hodnoty, pojmy a hranice kategórií. Jeho tvorbu možno chápať ako spochybňovanie predstavy o možnosti komplexného ovládnutia prostredia cez jeho opis a kategorizáciu," predstavil dielo kurátor výstavy Róbert Makar.

Ako doplnil, autor prostredníctvom svojho svetelného objektu otvára diskusiu o autentických morálnych hodnotách a postojoch v časoch akejkoľvek spoločenskej krízy. "Všadeprítomné zneisťovanie reality je téma, ktorou sa Ševčík zaoberá od počiatku svojej tvorby. Kriticky a naliehavo sa vyjadruje k civilizácii, poukazuje na mnohé chyby v systéme, kde nežijeme v izolácii, ale žijeme v previazanosti," doplnil Makar.

Výstava bude sprístupnená v piatok (28. 1.), a v priestoroch Záhorskej galérie Jana Mudrocha, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj, si ju budete môcť prezrieť do 5. júna.