Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Skalici pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Návštevníci mesta teraz môžu využiť elektrostanice nachádzajúce sa priamo v centre, uviedla primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Skalica 29. apríla (TASR) - V meste Skalica pribudla nová nabíjacia stanica pre elektrobicykle priamo v centre mesta na Námestí Slobody. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Nabíjacie káble k nabíjacej stanici sú k dispozícii v turistickej informačnej kancelárii, ktorá sa nachádza v dome kultúry. "Pre región Záhorie je dôležitý rozvoj cykloturistiky s využitým smart riešení v tomto druhu dopravy. Návštevníci mesta teraz môžu využiť elektrostanice nachádzajúce sa priamo v centre," uviedla primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Táto aktivita sa uskutočňuje s finančnou podporou OOCR Záhorie. "Neustále sa rozširujúca sieť elektrostaníc na Záhorí nepochybne prispeje k skvalitneniu služieb v oblasti cestovného ruchu. Už v uplynulom roku sme podnikli v tejto oblasti viacero koncepčných krokov. Okrem distribúcie cyklomáp, osadenia cyklostojanov a servisných stojanov bolo zakúpených niekoľko cyklonabíjacích staníc. V nastúpenom trende pokračujeme aj tento rok," informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Pred začiatkom letných prázdnin pribudne v Skalici aj druhá nabíjacia stanica pre elektrobicykle, a to pri atraktívnom turistickom cieli Skalických rybníkov. "Elektrobicykle naberajú na popularite, preto neustále rozširujeme sieť cyklonabíjacích staníc na celom Záhorí. Zároveň táto rozširujúca sa sieť prispieva k rozvoju cykloturistickej infraštruktúry, a tým k ekologizácii dopravy. Pripravujeme aj cyklomapu, ktorá zohľadní nové trasy aj infraštruktúru," doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie.