Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V skalickej nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Nemocnica zatiaľ pandemickú situáciu zvláda a poskytuje urgentnú zdravotnú starostlivosť aj necovidovým pacientom, uviedla hovorkyňa.

Skalica 25. januára (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Skalica aktuálne poskytuje starostlivosť 26 pacientom pozitívnym na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala za spoločnosť Agel, ktorá je majiteľom nemocnice, hovorkyňa Martina Pavliková.

"Napriek snahe zdravotníkov, vzhľadom na veľmi ťažký priebeh koronavírusu v priebehu januára, sme zaznamenali celkovo 40 úmrtí pacientov na COVID-19. Nemocnica zatiaľ pandemickú situáciu zvláda a poskytuje urgentnú zdravotnú starostlivosť aj necovidovým pacientom," uviedla Pavliková.

Ako doplnila, nový koronavírus sa aktuálne najpodstatnejšou mierou podieľa na úmrtiach v nemocnici, a to až 65 percentami oproti októbru, kedy bol podiel celkových úmrtí pacientov s koronavírusom len 16 percent. "V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia, zákaz návštev pacientov platí bez výnimky na všetkých oddeleniach. Prítomnosť otca pri pôrode sa nevylučuje pri dodržaní stanovených podmienok. Prístup na pôrodnú sálu je umožnený len negatívne otestovaným otcom, ktorí sú patrične chránení ochrannými prostriedkami," doplnila Pavliková.

"K dnešnému dňu evidujeme v našej nemocnici 26 pacientov s koronavírusom, z toho dvaja si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, suspektných pacientov v tejto chvíli nemáme," uviedol námestník riaditeľa nemocnice Daniel Vidovič. Zo zamestnancov nemocnice je kvôli pozitivite na koronavírus práceneschopných 25 ľudí.

FNsP Skalica je aj oficiálnym vakcinačným centrom, kde sa v zmysle platnej legislatívy môžu prihlasovať záujemcovia o očkovanie proti COVID-19.