Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

V Smrdákoch otvoria cez víkend letnú kúpeľnú sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Počas dňa si na svoje prídu milovníci tradičných remesiel, historických vozidiel a kultúry.

Smrdáky 26. mája (TASR) - Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v obci Smrdáky v okrese Senica je na programe v nedeľu 29. mája od 9.00 do 22.00 h. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Počas dňa si na svoje prídu milovníci tradičných remesiel, historických vozidiel a kultúry. "Súčasťou je slávnostný sprievod a posviacka prameňov. Tá symbolizuje nadchádzajúcu hlavnú kúpeľnú sezónu a blahodarné účinky minerálnej vody a bahna. Okrem bohatého kultúrneho programu budú k dispozícii remeselné stánky, prehliadka historických vozidiel a jazda elegancie v dobových kostýmoch. Podujatie sa uskutoční v samom srdci kúpeľného parku," uviedol Lidaj.

S využitím jedinečného prírodného bohatstva – sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna, sa kúpele Smrdáky zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu. "Kúpele Smrdáky a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov OOCR Záhorie. Kúpele každoročne navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov navštevujú aj ďalšie miesta v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky," informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

"Sme obec so 600 obyvateľmi, ale máme tu nádherný park, dá sa tu prejsť po miestnych vinohradoch. Pýchou je 300-ročná lipa pri kaplnke sv. Jána Nepomuckého. Neďaleko obce stojí Miléniový kríž, na stavbu ktorého prispeli aj občania našej obce, ako aj návštevníci kúpeľov," informovala o možnosti trávenia voľného času v obci Smrdáky starostka Ingrid Tripšanská.