Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trnava má nové osvetlenie dostať 11 ulíc

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Na projekt boli vybrané nosné a najdlhšie ulice Trnavy, napríklad na Bučianskej bude 33 nových svetelných bodov, na Hlbokej 60 a Rybníkovej 49.

Trnava 19. mája (TASR) - Od augusta do októbra tohto roku chce trnavská radnica zrekonštruovať a zmodernizovať verejné osvetlenie na 11 uliciach mesta. Na tento účel je vyčlenených 1,764 milióna eur bez DPH, v súčasnosti hľadá prostredníctvom verejného obstarávania (VO) dodávateľa prác.

Ako sa uvádza vo vestníku VO, pri modernizácii prichádza k zmene filozofie napájania a ovládania verejného osvetlenia. Nové svietidlá majú byť vybavené systémom na spínanie, stmievanie a monitoring. Systém bude komunikovať s riadiacimi jednotkami, výmena svietidiel bude na niektorých uliciach spojená aj s výmenou stožiarov, prípadne i zemnými rozvodmi.

Na projekt boli vybrané nosné a najdlhšie ulice Trnavy, napríklad na Bučianskej bude 33 nových svetelných bodov, na Hlbokej 60 a Rybníkovej 49. Na Trstínskej sa vymení 84 svietidiel na jestvujúcich stožiaroch, na Ulici Terézie Vansovej bude 42 nových svetelných bodov, na Tamaškovičovej 36 a na Kollárovej 100. Na Ulici Vladimíra Clementisa 134 nových stožiarov nahradí súčasný stav, nových svetelných bodov bude 205.

Záujemcovia sa môžu hlásiť do 2. júna.