Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave jarný tábor zrušili, v Piešťanoch je oň veľký záujem

Ilustračné foto. Foto: Nikola Kokiová/TASR

V niektorých budú fungovať jarné tábory a záujmové krúžky, v iných nie.

Trnava/Piešťany/Hlohovec/Senica/Skalica 25. februára (TASR) – Program centier voľného času v Trnavskom kraji v týždni jarných prázdnin, ktoré sa začnú 2. marca, sa v okresných mestách líši. V niektorých budú fungovať jarné tábory a záujmové krúžky, v iných nie.

Na to, že centrá majú neustále prinášať atraktívnu ponuku na zmysluplné využitie voľného času detí, nezabúda riaditeľ CVČ Ahoj v Piešťanoch Miroslav Petráš. Do ich jarného tábora sa prihlásilo 30 malých Piešťancov a do zoznamu ešte aj v týchto dňoch pribúdajú nové mená. "Robili sme táboru reklamu, tak sa to odrazilo na účasti. Deti pôjdu na dva výlety - do Čičmian a pod Tatry, budú tvorivé dielne, turnaj v kolkoch a ďalšie aktivity," povedal Petráš pre TASR. Okrem toho budú fungovať aj všetky krúžky. Petráša teší záujem detí o aktivity Ahoja, v priebehu roka a pol im vzrástol počet chlapcov a dievčat v krúžkoch o viac ako 100 percent na terajších 480.

Tábor pripravili aj v Skalici, ale na výlet sa nepôjde. Podľa referentky CVČ Lenky Jánošíkovej deti čaká návšteva plavárne, tvorivé dielne i športové súťaže. "Máme 30 prihlásených a niekoľko náhradníkov. Uvidíme, či zaúraduje chrípka," dodala pre TASR. V Skalici krúžky počas prázdnin nebudú.

V Senici vypraví CVČ Stonožka jeden turnus lyžiarskeho zájazdu pre 32 detí na Skalku. Tí, čo zostanú v meste, môžu podľa Romany Maříkovej z oddelenia spoločenských vied prísť do herne.

"Jarný tábor sme zrušili," konštatoval dnes riaditeľ CVČ Kalokagatia v Trnave Andrej Havlík. Prihlásili sa doň podľa neho tri či štyri deti. Tento rok však nie je výnimkou, hoci o prímestské tábory sa deti počas letných prázdnin priam bijú. V Kalokagatii nebudú fungovať ani krúžky, CVČ tak využije voľný čas na úpravu svojich interiérov, bude sa maľovať a meniť podlaha. Tábor nepripravili ani v Hlohovci a to z rovnakých dôvodov. Riaditeľka CVČ Dúha Lucia Kováčová povedala, že v prípade záujmu budú otvorené herne.