Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

VÁŽNA NEHODA V TRNAVE: Muž na elektrokolobežke sa zrazil s autom

Snímka zdemolovaného čelného skla na aute po zrážke s mužom na elektrokolobežke, 14. júna 2021. Foto: Facebook Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia upozorňuje, že osoby na kolobežkách sú rovnako účastníkmi cestnej premávky, a to znamená, že pre nich platí nutnosť rešpektovať pravidlá v cestnej premávke.

Trnava 14. júna (TASR) - Policajti riešili v Trnave prvú tohtoročnú vážnejšiu nehodu auta s elektrokolobežkou. Pri nej si 28-ročný Trnavčan, ktorý išiel na elektrokolobežke v protismere, pri prechádzaní nevšimol prichádzajúce auto Mercedes Benz a došlo k čelnému stretu. Náraz bol taký silný, že poškodil celé predné sklo vozidla. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Po nehode bol vodič na elektrokolobežke prevezený do trnavskej nemocnice. “Podľa prvotných informácií by malo ísť o zranenia s dobou liečenia do šiestich týždňov. Polícia alkohol ani u jedného z vodičov na mieste nezistila,” dodala hovorkyňa. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje.

Polícia upozorňuje, že osoby na kolobežkách sú rovnako účastníkmi cestnej premávky, a to znamená, že pre nich platí nutnosť rešpektovať dopravné značenie a pravidlá v cestnej premávke.