Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji budú očkovať v nákupných centrách

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

V obchodných centrách sa bude podávať jednodávková vakcína Janssen od Johnson & Johnson v čase od 10. do 17. hodiny.

Trnava 4. augusta (TASR) – Nadchádzajúcu sobotu (7. 8.) sa bude v Trnavskom kraji očkovať prvýkrát v nákupných centrách v Dunajskej Strede, Piešťanoch, Senici, Skalici, Trnave a opäť i v Galante a Hlohovci. Tradičné veľkokapacitné očkovacie centrá (VOC) budú otvorené iba v Dunajskej Strede a v Piešťanoch. V nedeľu (8. 8.) bude v rámci kraja k dispozícii iba VOC v Mestskej športovej hale v Trnave. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja. Všade môžu prísť záujemcovia aj bez predchádzajúcej registrácie.

V obchodných centrách sa bude podávať jednodávková vakcína Janssen od Johnson & Johnson v čase od 10. do 17. hodiny. Vo VOC na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka v Dunajskej Strede budú od 7. do 16. hodiny očkovať vakcínou od Pfizer/BioNTech občanov od 12 rokov. Vo VOC na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch budú tiež očkovať vakcínou od Pfizer/BioNTech, a to záujemcov od 16 rokov v čase od 8. do 18. hodiny.

Vo VOC v Mestskej športovej hale v Trnave sa v nedeľu začne očkovať od 7. do 11. hodiny vakcínou od Moderny. Od 11. do 17. hodiny budú ľuďom od 16 rokov podávať vakcínu od Pfizer/BioNTech. V týchto časoch sa môžu dostaviť na podanie druhej dávky oboch vakcín aj ľudia, ktorí sú viac ako štyri týždne po prvom očkovaní a preukážu sa potvrdením o tom.

Je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky. Neplnoletí záujemcovia musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej dávky vakcíny. Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier Trnavského kraja sú dostupné na webovej stránke zdravazupa.sk.