Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji je sčítaných takmer 73 percent obyvateľov

Na snímke internetová stránka www.scitanie.sk počas celoštátneho Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021, ktoré sa uskutočňuje od 15. februára do 31. marca 2021. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slabšie sa sčítaniu obyvateľov darí v obciach Kuklov v okrese Senica a Zlaté Klasy v okrese Dunajská streda, kde je zatiaľ sčítaná necelá polovica obyvateľov.

Trnava 19. marca (TASR) – V Trnavskom kraji je nateraz sčítaných takmer 73 percent obyvateľov. Krajské mesto Trnava eviduje 72,7 percenta, najvyšší podiel spomedzi obcí zaznamenali Majcichov (89,2 percenta) a Jaslovské Bohunice (87 percent) v okrese Trnava a Oreské v okrese Skalica (86,4 percenta). Informovala o tom hovorkyňa Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021 Jasmína Stauder.

Sčítanie v mestách nad 10.000 obyvateľov je na úrovni kraja, keď Senica má 74 percent, Šamorín 73,5 percenta, Hlohovec a Sereď takmer 73 percent sčítaných obyvateľov. Skalica eviduje 72 percent sčítaných, Dunajská Streda, Holíč a Piešťany majú takmer 70 percent. Galanta má zatiaľ 67,4 percenta sčítaných.

Slabšie sa sčítaniu obyvateľov darí v obciach Kuklov v okrese Senica a Zlaté Klasy v okrese Dunajská streda, kde je zatiaľ sčítaná necelá polovica obyvateľov. "Tieto čísla avizujú, že čakajú na asistované sčítanie," doplnila Stauder.

Elektronické sčítanie, keď obyvateľ vypĺňa formulár sám, sa začalo 15. februára a potrvá do 31. marca. Asistované sčítanie bude od apríla do konca októbra. Všetko potrebné nájdu občania na webe www.scitanie.sk.