Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji riešila polícia cez víkend tri nehody motorkárov

V rámci Trnavského kraja riešili policajti, počas víkendu, 3 udalosti v doprave súvisiace s motocyklistami. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Na ceste tretej triedy medzi obcami Buková a Plavecký Peter v okrese Senica nezvládla jazdu 42-ročná žena na motocykli.

Trnava 2. mája (TASR) - Tri dopravné nehody s účasťou motorkárov riešili počas uplynulého víkendu policajti v Trnavskom kraji. V jednom prípade sa vyhýbal psovi, v druhom nezvládla motorkárka jazdu zákrutou a v treťom si motorkára nevšimol vodič auta. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Pri nedeľňajšej (1. 5.) kolízii v Trnave odbočoval 65-ročný vodič Škody Octavia z hlavnej cesty na parkovisko. Nevšimol si pri tom protiidúceho motocyklistu, ktorý už nestihol zareagovať. Pri nehode sa zranil 42-ročný motorkár a do nemocnice ho museli previezť privolaní záchranári. "Policajti oboch mužov podrobili dychovým skúškam, ani v jednom prípade sa prítomnosť alkoholu nepotvrdila. Policajná hliadka na mieste zadržala vodičovi auta vodičský preukaz," uviedla Antalová.

Na ceste tretej triedy medzi obcami Buková a Plavecký Peter v okrese Senica nezvládla jazdu 42-ročná žena na motocykli. Pri prejazde ľavotočivej zákruty neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a vyšla vpravo mimo cestu. Pri páde si poranila ľavú nohu, ktorú jej na mieste ošetrili záchranári. Senickí policajti vec riešia ako priestupok v doprave a žene na mieste uložili blokovú pokutu.

"Pádom skončila aj jazda motorkára v obci Smolenice pri Trnave. Ten sa mal vyhýbať psovi a narazil pri tom do osobného auta. Pri zrážke sa nikto nezranil a nebol prítomný ani alkohol. Polícia vec vyriešila ako škodovú udalosť," doplnila hovorkyňa.