Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji sa počas Veľkej noci na cestách previnilo 822 osôb

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

S pokutou odišlo po kontrole aj päť cyklistov a dvaja chodci.

Trnava 22. apríla (TASR) - V Trnavskom kraji sa polícia zapojila do opatrení na zvýšenie bezpečnosti na cestách počas Veľkonočných sviatkov. Policajné hliadky v rámci opatrení odhalili 822 osôb, ktoré nedodržali zákon. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Policajti uložili 751 osobám na mieste blokovú pokutu, 30 osôb skončilo napomenutím a 41 vodičov policajti oznámili za priestupok. "Tých budú policajti prejednávať v správnom konaní. Najviac, takmer 70 percent vodičov si neustriehlo rýchlosť jazdy, 51 vodičov a spolujazdcov nebolo pripútaných, 15 vozidiel bolo v zlom technickom stave, 16 vodičov dostalo pokutu za telefonovanie za volantom," uviedla Linkešová.

S pokutou odišlo po kontrole aj päť cyklistov a dvaja chodci. "Alkohol na cestách sme zistili najmä cyklistom. Celkovo bolo opitých 15 vodičov, z toho 12 cyklistov. Policajti zadržali počas akcie ôsmim vodičom vodičské preukazy, z toho trikrát za alkohol," doplnila krajská policajná hovorkyňa.