Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji sa v utorok uskutoční policajná akcia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Zamerajú sa na spôsob jazdy, dodržiavanie rýchlosti, zákaz požívania alkoholických nápojov, telefonovanie za volantom a na cyklistov a chodcov, uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave M. Kredatusová.

Trnava 25. februára (TASR) – V utorok (26. 2.) sa vo všetkých okresoch Trnavského kraja uskutoční policajná akcia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

Hliadky dopravnej, poriadkovej a železničnej polície budú vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke. "Zamerajú sa na spôsob jazdy, najmä predchádzanie, dodržiavanie rýchlosti, zákaz požívania alkoholických nápojov, telefonovanie za volantom a na cyklistov a chodcov," uviedla Kredatusová.

Polícia vodičom odporúča, aby dodržiavali predpisy, jazdili bezpečne s ohľadom na zimné podmienky na cestách a na jazdu sa riadne sústredili. "Cyklistom a chodcom pripomíname, že aj oni sú riadnymi účastníkmi cestnej premávky, povinnosť dodržiavať dopravné predpisy platí rovnako aj pre nich. Navyše, sú najzraniteľnejší a polícia bude na cestách aj pre ich zvýšenú bezpečnosť," doplnila policajná hovorkyňa.