Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

ÚSPECH POLÍCIE: Zaistili 1000 dávok pervitínu a viac ako 100 heroínu

Na policajnej snímke zadržané drogy. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Z drogovej trestnej činnosti obvinili štyri osoby.

Trnava 25. januára (TASR) - Policajti v rámci Trnavského kraja vykonali viaceré protidrogové razie a zaistili takmer 1000 dávok pervitínu a viac ako 100 dávok heroínu. Z drogovej trestnej činnosti obvinili štyri osoby. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Policajti z Jelky zastavili v stredu (20. 1.) v nočných hodinách auto v obci Veľké Úľany. Po policajnej výzve im 23-ročný muž dobrovoľne vydal viacero plastových vreciek s neznámou látkou. "Podľa predbežných výsledkov prechovával muž pri sebe pervitín v celkovom množstve viac ako 320 bežných dávok. Policajti ho obvinili z prechovávania a distribúcie drog. Na základe rozhodnutia súdu je stíhaný väzobne. Za predaj drog už bol odsúdený, preto mu teraz hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," uviedla polícia.



Policajti vykonali vo štvrtok (21. 1.) domovú prehliadku vo Voderadoch. "V dome schovávali 300 dávok pervitínu a viac ako 100 dávok heroínu. Z drogovej trestnej činnosti boli obvinené dve osoby, 23-ročný muž a 48-ročná žena. Obaja skončili na základe rozhodnutia sudcu vo väzbe. Matke so synom hrozí za mrežami trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," informovala polícia.

V piatok (22. 1.) našla polícia pri prehliadke auta v Šoporni u 35-ročného muža 360 dávok pervitínu. Vodiča zadržali a na rozhodnutie súdu o väzbe čaká v cele policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov. Za ich držanie a obchodovanie s nimi mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," doplnila polícia.