Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom kraji zatvorili pre ARO osem škôlok a jednu školu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Najvyššia chorobnosť sa naďalej udržiava vo vekovej skupine detí do päť rokov.

Trnava 20. marca (TASR) – V súvislosti s opätovným nárastom akútnych respiračných ochorení (ARO) v Trnavskom kraji muselo byť zatvorených osem materských škôl (MŠ) a jedna základná škola (ZŠ). Najvyššia chorobnosť bola v okrese Dunajská Streda. Informoval o tom riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave Tomáš Hauko.

V uplynulom týždni od 13. marca bolo zaznamenaných 6155 prípadov ARO spolu s ochorením COVID-19, čo predstavuje chorobnosť 2171 chorých na 100.000 obyvateľov. Z toho chrípke podobných ochorení bolo 974, pri chorobnosti 343 chorých na 100.000 obyvateľov. "V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ide o nárast chorobnosti na ARO o 0,59 percenta a nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 2,20 percenta," uviedol Hauko.

Najvyššia chorobnosť sa naďalej udržiava vo vekovej skupine detí do päť rokov. "Pre nepriaznivý vývoj boli uzatvorené po tri MŠ v okresoch Dunajská Streda a Galanta, po jednej v okresoch Piešťany a Trnava. V Dunajskostredskom okrese prerušili vyučovanie aj na jednej ZŠ," doplnil Hauko.