Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

VEĽKÉ DVORNÍKY: Po napadnutí skončil 38-ročný muž v nemocnici

zlodej Foto: TASR

Poškodený Ján B. je hospitalizovaný v dunajskostredskej nemocnici a je toho názoru, že prípad súvisí s kauzou komunálnych volieb v obci.

Veľké Dvorníky 17. februára (TASR) – V pondelok (16. 2.) o 23.30 h prepadli 38-ročného muža vo Veľkých Dvorníkoch v okrese Dunajská Streda. Poškodený Ján B. je hospitalizovaný v dunajskostredskej nemocnici a je toho názoru, že prípad súvisí s kauzou komunálnych volieb v obci, kde údajne terajší starosta rozdával voličom nákupné poukážky, a mal tak získať hlasy voličov.

„V tejto veci som vypovedal ako svedok na Okresnom súde Dunajská Streda a vystúpil som na verejnom zasadnutí obecného zastupiteľstva, kde som požiadal starostu, aby s rôznymi otázkami neobťažovali moju chorú mamu,“ povedal TASR poškodený s tým, že v tejto veci má rozhodnúť v stredu (18. 2.) aj Ústavný súd SR. Dodal, že útočníka spoznal, ale jeho meno v priebehu vyšetrovania nechcel uviesť.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Márii Linkešovej polícia prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví. „V tejto chvíli nie je možné poskytnúť verejnosti bližšie informácie. K prípadu sa vyjadríme ihneď, ako to vyšetrovanie umožní. Doposiaľ vykonanými procesnými úkonmi však polícia nezistila súvislosť s minuloročnými komunálnymi voľbami,“ konštatovala hovorkyňa.