Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Vo Veľkých Kostoľanoch v noci nadnes horel mlyn

Ilustračné foto Foto: TASR/KR HaZZ Trnava

Dovedna 12 hasičov a šesť kusov hasičskej techniky z Piešťan, Trnavy a Hlohovca za pomoci dobrovoľných hasičov likvidovalo dnes ráno požiar mlyna v obci Veľké Kostoľany pri Piešťanoch.

Veľké Kostoľany 14. januára (TASR) - Dovedna 12 hasičov a šesť kusov hasičskej techniky z Piešťan, Trnavy a Hlohovca za pomoci dobrovoľných hasičov likvidovalo dnes ráno požiar mlyna v obci Veľké Kostoľany pri Piešťanoch.

Oheň nahlásili ešte v utorok 13. januára o 22. hodine, v čase príchodu hasičov bola zasiahnutá strecha a obytná časť mlyna, oheň bol v pokročilom štádiu a značne rozšírený. V objekte sa nenachádzali žiadne osoby. Likvidáciu komplikoval hlavne rozmočený terén v okolí objektu, nízke teploty a silné zadymenie priestorov.

"Likvidácia požiaru sa uskutočňovala súčasne s rozoberaním sutín a konštrukčných prvkov strechy, krovu a prehorenej stropnej časti. Na hasenie bolo použitých približne 50.000 litrov vody. Likvidačné práce boli ukončené dnes, približne o 3.30 hodine, predbežná škoda na majetku bola vyčíslená na 30.000 eur a hodnota uchráneného majetku bola stanovená na 40.000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," informoval trnavský krajský hovorca hasičov Tomáš Bílik.