Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Vo veci vraždy policajta v Boleráze dnes súd vypočul ďalších svedkov

Ilustračné foto Foto: TASR

Obžalovanému Milanovi S. namerala policajná hliadka počas kontroly v nočných hodinách 1,38 promile alkoholu v krvi.

Trnava 30. apríla (TASR) - Okresný súd v Trnave dnes pokračoval v pojednávaní vo veci obvineného Milana S. Je obvinený z vraždy policajta Petra O. v obci Boleráz pri Trnave. Zastrelil ho v júni minulého roka počas bežnej kontroly. Okrem toho pod vplyvom omamných látok ohrozoval zbraňou aj druhú členku policajnej hliadky Janu Z.

"Súd dnes na pojednávaní vypočul piatich svedkov. Z dôvodu potreby vypočuť ďalších bolo pojednávanie odročené na 26. mája," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová.

Obžalovanému Milanovi S. namerala policajná hliadka počas kontroly v nočných hodinách 1,38 promile alkoholu v krvi. Chceli ho odviezť na policajnú stanicu, ale pri nasadaní do auta sa podarilo obžalovanému odcudziť policajtovi zbraň a dvoma strelami do hrudníka ho usmrtil. Jeho kolegyňa strieľala po útočníkovi, v prestrelke bolo policajné auto zasiahnuté piatimi strelami a auto útočníka jedenástimi. Keď sa policajtke minuli v zásobníku náboje, podišiel k nej a s namierenou zbraňou si vyžiadal od nej kľúče od svojho auta. Na ňom odišiel, o niekoľko hodín sa potom vzdal policajnej hliadke v mieste svojho trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach. V legálnej držbe mal ako športový strelec tri zbrane. Za obzvlášť závažný zločin vraždy a pokusu o vraždu mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na doživotie.