Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Na verejnú zbierku na pomoc rodine prispeli iba traja Vrbovčania

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/AP

Zbierku vyhlásilo mestské zastupiteľstvo na sklonku minulého roka a trvala do konca marca.

Vrbové 7. apríla (TASR) – Hotovosťou 80 eur sa skončila vo Vrbovom verejná zbierka na pomoc rodine, ktorej vyhorel dom. Jeden občan prispel do pokladnice radnice, dvaja na určený účet. Mesto teraz rozhodne, akou formou vyzbieranú sumu postihnutej rodine poskytne.

Rodina Klčovcov, starí rodičia a vnuk, prišli o strechu nad hlavou vlani v novembri. Mestský úrad im do konca roka poskytol bezplatné ubytovanie v jednej izbe v miestnom sociálnom zariadení. O niečo neskôr dostala stará matka ubytovanie od svojho zamestnávateľa v Piešťanoch, kam sa odsťahovala aj so 17-ročným vnukom, ktorého vychovávajú. Starý otec zostal bývať vo Vrbovom a svojpomocne rodinný dom opravuje. Sociálna pracovníčka Mestského úradu vo Vrbovom Eva Juhásová výsledok verejnej dobrovoľnej finančnej zbierky nekomentovala, povedala, že rodina vo všeobecnosti málo komunikuje so svojím okolím a nízky záujem spoluobčanov pomôcť môže byť teraz toho odrazom. Mesto podľa jej slov nemá veľa priestoru postihnutým inak pomôcť, vo Vrbovom je viacero rodín i jednotlivcov, ktorí sú na pomoc odkázaní. "Chceme sa orientovať na výstavbu sociálnych bytov," uviedla Juhásová.

Zbierku vyhlásilo mestské zastupiteľstvo na sklonku minulého roka a trvala do konca marca. Podľa uznesenia mala o použití získaných finančných prostriedkov rozhodnúť sociálna komisia. Jednou z možností ich využitia mal byť napríklad nákup obytného kontajnera, ďalšou platenie sociálneho nájomného.