Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Vyšetruje okolnosti čelnej zrážky osobného vlaku s človekom pri Kútoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K tragickej dopravnej nehode došlo krátko pred 19.00 h. Podľa doterajších informácií polície rušňovodič vlaku smerujúceho z Bratislavy do Kútov ucítil náraz do čela rušňa.

Bratislava 30. júna (TASR) - Železničná polícia vyšetruje okolnosti zrážky osobného vlaku s človekom, ktorá sa odohrala v pondelok (29.6.) v blízkosti železničnej stanice Zohor.

K tragickej dopravnej nehode došlo krátko pred 19.00 h. Podľa doterajších informácií polície rušňovodič vlaku smerujúceho z Bratislavy do Kútov ucítil približne na deviatom km trate náraz do čela rušňa. Následne zastavil vlak na stanici Zohor.

"Pri následnej kontrole rušňa bolo nájdené telo pravdepodobne 51-ročného muža, ktorý nejavil známky života," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Na miesto bol privolaný lekár, ktorý potvrdil úmrtie osoby v dôsledku devastačných poranení nezlučiteľných so životom a nariadil vykonanie pitvy.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania, doplnil Szeiff.