Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Trnavský kraj

Začal sa súdny proces s tzv. antirúškarmi z piešťanského supermarketu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skupina tzv. antirúškarov vyvolala incident v Piešťanoch 4. novembra 2021, keď si odmietala nasadiť respirátory, nechcela opustiť priestor a blokovala ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici.

Piešťany 12. júna (TASR) - Na piešťanskom súde sa v stredu začalo hlavné pojednávanie v prípade tzv. antirúškarov. Trojica Jozef D., Matej T. a Roman Sch. čelí obžalobe pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Ide o incident z novembra 2021, ktorý sa stal v jednom z piešťanských supermarketov.

Podľa prokurátorky Okresnej prokuratúry Piešťany je odôvodnený záver, že obžalovaní "spoločným konaním použili násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomocí verejného činiteľa a spoločným konaním slovne a fyzicky sa na mieste verejne prístupnom dopustili výtržnosti tým, že napadli iného".

Obžalovaný Jozef D. trvá na svojej nevine. Na hlavné pojednávanie sa dostavil ako jediný spomedzi obžalovaných. "Podľa názoru obhajoby je podaná obžaloba zmätočná, neúplná, svojvoľná a prehliadajúca právny a skutkový stav," reagoval advokát Ivan Jánošík.

Hlavné pojednávanie bolo po výsluchu obžalovaného Jozefa D. odročené na 7. augusta. Predvolaný bude jeden svedok.

Skupina tzv. antirúškarov vyvolala incident v Piešťanoch 4. novembra 2021, keď si odmietala nasadiť respirátory, nechcela opustiť priestor a blokovala ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici. Zaútočiť mali na príslušníkov Policajného zboru.