Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Začína sa 14. ročník Bratislava-inline, zašportujú si aj v Pezinku

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Prvá jazda s názvom "Dunajská" je zároveň súčasťou podujatia Slnovrat na Dunaji, preto aj jej trasa má byť okrem iného akousi oslavou rieky Dunaj.

Bratislava 30. júna (TASR) – Milovníci športu, hlavne korčuľovania na kolieskových korčuliach, bicyklovania či kolobežkovania si opäť prídu na svoje. V hlavnom meste sa dnes začína v poradí 14. ročník podujatia Bratislava-inline. TASR o tom informovali organizátori podujatia.

Prvá jazda s názvom "Dunajská" je zároveň súčasťou podujatia Slnovrat na Dunaji, preto aj jej trasa má byť okrem iného akousi oslavou rieky Dunaj. Štartovať sa bude o 21.00 h z blízkosti obchodného domu Dunaj neďaleko Starej tržnice na Námestí SNP a účastníci hromadného nočného korčuľovania a bicyklovania pôjdu cez Dunajskú ulicu, po nábreží až k riviére a späť.

Pelotón bude tradične ohraničený policajným sprievodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou. O bezpečnosť sa bude starať 40-členný inline tím. Súčasťou podujatia je tiež škola inline korčuľovania či požičovňa a servis korčúľ.

Ďalšie jazdy sú naplánované v tradičnej frekvencii, teda každý piatok s výnimkou 7. júla až do 25. augusta. Počas leta sú naplánované jazdy vo viacerých bratislavských mestských častiach, napr. Podunajské Biskupice, Vrakuňa, Rača, Ružinov a Petržalka. Bližšie informácie sú k dispozícii na webovej stránke www.bratislava-inline.sk.

Letná korčuliarska akcia sa koná od roku 2004. Je vhodná pre všetkých bez ohľadu na vek. Mimobratislavské jazdy sa uskutočnia raz počas leta v Pezinku a dva razy v Trnave. Akcia prebehne len v prípade dobrého počasia.