Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

OPITÝ PODPÁLIL RODIČOVSKÝ DOM: Neuveríte, prečo to spravil

Snímka z miesta požiaru v obci Hubina. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Podozrivého muža vyšetrovateľ na mieste zadržal a po vytriezvení s ním polícia vykoná potrebné procesné úkony.

Piešťany 22. apríla (TASR) - Polícia vyšetruje požiar nehnuteľnosti, ktorý spôsobil 60-ročný muž. Požiar rodinného domu vznikol v obci Hubina v okrese Piešťany vo štvrtok (21. 4.) v poobedňajších hodinách. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru na sociálnej sieti.

Zločin vyšetruje polícia ako poškodzovanie cudzej veci. "Prvotná verzia od majiteľa bola, že si dal variť obed, zaspal a keď sa zobudil, horela celá kuchyňa. Vyšetrovateľovi sa nakoniec muž priznal. Dom, ktorý nebol v jeho vlastníctve, bol predaný a včera mal muž posledný deň, aby sa zo starej časti vysťahoval. Pod vplyvom alkoholu úmyselne založil pri sporáku otvorený oheň a novému majiteľovi spôsobil škody na nehnuteľnosti vo výške 40.000 eur," uviedla polícia.

Páchateľovi namerali policajti v dychu 1,75 miligramu na liter alkoholu, čo je 3,65 promile. "Vyšetrovateľ na základe obhliadky miesta činu a predbežnej informácie od zisťovateľa príčin požiaru kvalifikoval skutok a vo veci začal trestné stíhanie," doplnila polícia.

Podozrivého muža vyšetrovateľ na mieste zadržal a po vytriezvení s ním polícia vykoná potrebné procesné úkony. Do tohto času zostáva v cele policajného zaistenia. Ak ho súd uzná za vinného, môže mu v tomto prípade hroziť strata slobody na tri až osem rokov.