Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Záhorská galéria v Senici sprístupní výstavu s názvom neMOC

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstava bude v priestoroch galérie sprístupnená vernisážou 17. februára a potrvá do 2. apríla.

Senica 14. februára (TASR) - Výstavu tematickej maliarskej tvorby Petra Decheťa a Romana Ďurčeka sprístupní Záhorská galéria Jána Mudrocha, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj. TASR o tom informovala za galériu Zuzana Dohnalová.

Po spoločnom výstavnom projekte s názvom MOCNÍ z roku 2021 prichádza dvojica autorov s voľným pokračovaním a prepracovaním témy moci, vládnutia a skúmania vzťahu predstaviteľov moci voči zvyšku spoločnosti. "Názov projektu neMOC súvisí s odklonom kurzu témy od reflexie inštitucionálnej moci smerom k osobnej výpovedi. Tá sa zameriava na povahu individuálnej moci nad sebou samým po tom, ako naše každodenné prežívanie zmenila globálna kríza na začiatku roku 2019," uviedol kurátor výstavy Filip Krutek.

S plátnom Melanchólia sa na výstave prezentuje Decheť. "Ide o fragment architektonického motívu panoptikonu ako ideálnej stavby určenej na dozor a kontrolu nad uzavretou skupinou ľudí. Je zredukovaný do fluidnej, takmer nečitateľnej formy," doplnil kurátor výstavy.

Výstava bude v priestoroch galérie sprístupnená vernisážou 17. februára a potrvá do 2. apríla.