Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Žena uviazla vo vani, suseda zalarmovala políciu a hasičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pani si nevedela v tej situácii pomôcť, posledné, čo jej zostalo, bolo volať o pomoc a dúfať, že ju niekto bude počuť, vraví o prípade polícia.

Trnava 3. decembra (TASR) – Volanie o pomoc z vyšších poschodí bytovky na sídlisku Na hlinách v Trnave primali jednu obyvateľku kontaktovať políciu a hasičov. Na základe jej oznámenia našli vo vani uviaznutú staršiu pani, ktorá mala spadnúť a nevedela sa sama postaviť. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky ihneď po nahlásení kontaktovali oznamovateľku. Hliadke uviedla, že zvuky počula cez bytové stúpačky. Policajti spolu s hasičmi otvorili dvere do bytu. Pani si nevedela v tej situácii pomôcť, posledné, čo jej zostalo, bolo volať o pomoc a dúfať, že ju niekto bude počuť," uviedla hovorkyňa. Následne kontaktovali jej syna, ktorý sa o svoju mamu postaral.

"Polícia oceňuje prístup oznamovateľky, ktorá nepodcenila zvláštnosť situácie a ihneď kontaktovala tiesňovú linku," dodala Linkešová.