Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Žiaci zo Skalice vyhrali krajské kolo súťaže v učení cudzích jazykov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie sa slovíčok WocaBee.

Skalica 21. novembra (TASR) – Žiaci zo základnej školy (ZŠ) na Mallého ulici v Skalici zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení sa cudzích jazykov. TASR o tom informoval organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát.

Žiaci zo Skalice po svojom víťazstve v rámci Trnavského kraja postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční od 17. do 24. novembra. Celoslovenskí víťazi budú v decembri reprezentovať Slovensko v záverečnom česko-slovenskom finále šampionátu.

"Súťaž hodnotím kladne. Máme žiaka so špeciálnymi potrebami a aj u neho je vidieť veľký pokrok. Možno to, že sme športová škola a máme tu súťaživé typy pomohlo k tomu, že sme boli napokon úspešní aj v súťaži. Prajem im veľa vytrvalosti a trpezlivosti do celoslovenského kola," uviedol učiteľ Jozef Kollár, ktorý sa stal so svojimi študentmi celkovým víťazom už v prvom ročníku.

Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie sa slovíčok WocaBee. Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 60.000 žiakov a súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku.