Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Žiadosti o dotácie je v Trnave možné podať do konca augusta

Trnava, archívna snímka Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Žiadosti z grantového systému z rozpočtu mesta je možné predkladať už iba elektronicky.

Trnava 24. júla (TASR) - Žiadosti o dotácie z grantového systému sa dajú v meste Trnava podávať do konca augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Žiadosti o dotácie z grantového systému z rozpočtu mesta je možné predkladať už iba elektronicky. Záujemcovia, ktorí chcú od mesta získať finančnú podporu na rok 2021, musia vyplniť online formulár zverejnený na portáli slovensko.sk.

"Pre žiadateľov sme pripravili manuál, ktorý ich bude sprevádzať jednotlivými krokmi pri vypĺňaní formulára a poradí im v prípade ťažkostí. Nepredpokladáme však väčšie problémy, pretože tlačivo je jednoduchšie, než bývalo predtým. Navyše sú v ňom uvedené aj pomôcky a systém automaticky vypĺňa identifikačné údaje organizácie na základe elektronického občianskeho preukazu jej štatutára," uviedla Katarína Haršányiová z odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Trnave.

Práve elektronický občiansky preukaz s čipom spolu s čítačkou sú podmienkou na úspešné vyplnenie eFormulára na slovensko.sk. "Samospráva avizovala prechod na elektronické podávanie žiadosti už v máji, aby mali štatutári organizácií čas na jeho vybavenie," doplnila Majtánová.

"Poskytovanie dotácií na rok 2020 k žiadostiam, ktoré boli doručené do februára tohto roka, je z dôvodu pandémie nového koronavírusu a jej následkov na ekonomiku samosprávy naďalej pozastavené. O prípadných zmenách bude mesto žiadateľov informovať," uviedla hovorkyňa mesta.