Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

RECIDIVISTA ZA MREŽAMI: Zlodeja z Lehníc pomohla usvedčiť analýza DNA

Na snímke cesta, ktoru sa páchateľ dostal do areálu súkromnej spoločnosti v meste Šamorín, odkiaľ odcudzil 380 l nafty, použité autobatérie, elektrickú kolobežku, notebook, navigáciu a DVD prehrávač. Majiteľom tak spôsobil škodu vyššiu ako 1400 Eur. Foto: KR PZ v Trnave

Vďaka dôkladnej práci kriminalistického technika a stopám zaisteným na mieste činu bolo možné vykonať analýzu DNA. Porovnaním profilu z národnej databázy bol ako podozrivý určený muž z Lehníc.

Trnava 10. februára (TASR) – Z prečinu krádeže je obvinený 36-ročný muž z Lehníc v okrese Dunajská Streda, ktorého polícia vypátrala vďaka analýze DNA. Vlani sa dopustil dvoch krádeží, hrozí mu trest odňatia slobody na tri roky. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Prvá krádež sa stala v apríli minulého roka v Lehniciach. "Z rozostavaného rodinného domu boli odcudzené rôzne druhy náradia a kúpeľňové zariadenie v hodnote vyše 700 eur. V novembri sa páchateľ dostal do areálu súkromnej spoločnosti v meste Šamorín, odkiaľ odcudzil 380 litrov nafty, použité autobatérie, elektrickú kolobežku, notebook, navigáciu a DVD prehrávač. Majiteľom tak spôsobil škodu vyššiu ako 1400 eur," uviedla hovorkyňa.



Ako dodala, vďaka dôkladnej práci kriminalistického technika a stopám zaisteným na mieste činu bolo možné vykonať analýzu DNA. Porovnaním profilu z národnej databázy bol ako podozrivý určený muž z Lehníc. "Po získaní výsledkov expertízy polícia podozrivého zadržala a následne ho po zhromaždení ďalších dôkazov vyšetrovateľ obvinil z prečinu krádeže," doplnila Kredatusová.

Pretože tento šesťnásobný recidivista nemá žiadny príjem a krádežami si zabezpečoval prostriedky na svoje živobytie, spracoval vyšetrovateľ podnet na väzbu, ktorý bol akceptovaný.