Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

V sobotu bude omšu v Šaštíne celebrovať arcibiskup Zvolenský

Na snímke bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský dáva sväté prijímanie počas slávnostnej sv. omše 15. septembra 2013. Foto: TASR/Jozef Polešenský

Uskutočnia sa sv. omše spojené s vyslaním a požehnaním koledníkov biskupmi aj v Banskobystrickej, Spišskej a Rožňavskej diecéze.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Sväté omše počas nadchádzajúceho tretieho adventného víkendu (13.a 14. decembra) budú už tradične spojené s vyslaním a požehnaním koledníkov Dobrej noviny, ktorí sa stretnú v diecézach so svojimi biskupmi.

V sobotu 13. decembra o 15.15 h sa uskutoční slávnostná omša v Národnej bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Hlavným celebrantom tejto slávnosti, spoločnej pre koledníkov z Bratislavskej a z Trnavskej arcidiecézy, bude bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský. Prítomný bude aj kenský biskup Mons. Dominic Kimengich. Malí koledníci prinesú na sv. omšu ako obetné dary písacie potreby, ktoré budú zaslané deťom do diecézy Lodwar v Keni. Priamy prenos z tejto sv. omše v Šaštíne odvysiela kresťanské Rádio Lumen.

V sobotu sa uskutočnia sv. omše spojené s vyslaním a požehnaním koledníkov biskupmi aj v Banskobystrickej, Spišskej a Rožňavskej diecéze.

Na tretiu adventnú nedeľu, 14. decembra, sa budú vysielacie sv. omše konať na niekoľkých miestach v Košickej arcidiecéze, Žilinskej a Nitrianskej diecéze, ako aj svätá liturgia v Prešovskej archieparchii - v gréckokatolíckom katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa.

Kolednícka akcia Dobrá novina, ktorú už tradične organizuje Hnutie kresťanských spoločenstiev detí eRko, vstupuje teraz už do svojho 20. ročníka. Deti a mladí v sprievode dospelých v čase Vianoc, Nového roka a Troch kráľov navštevujú domácnosti v mestách a obciach SR, koledujú a vinšujú rodinám a súčasne zbierajú finančné prostriedky na realizáciu vzdelávacích a zdravotníckych projektov v afrických krajinách.