Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Týždeň na webe

Časozber Instagramu a dron-doručovateľ Googlu

Časozber Instagramu a dron-doručovateľ Googlu Foto: Tablet.TV

Instagram prináša časozberné videá. Až16 miliónov ľudí si kliklo na jednu zlatokopku. Google chce doručovateľské drony. To sú niektoré z tém Týždňa na webe.



Bratislava 2. septembra (TABLET.TV) – Instagram priniesol minulý týždeň novinku – aplikáciu Hyperlapse, cez ktorú užívatelia môžu vytvárať časozberné videá. Zatiaľ však len so zariadeniami iOS. Nahraté video sa dá zrýchliť, ale to je asi tak všetko, čo sa s ním dá robiť. Povestné Instagramové filtre či iné úpravy nečakajte. Rovnako ako fotky, môžete videá zdieľať na Instagrame či Facebooku. Aplikáciu zadarmo stiahnete z App Store. Zaujímavé je, že sieť na aplikáciu používa vlastný algoritmus, ktorý stabilizuje obraz. Aplikáciu skúsil už aj magazín Cosmopolitan či americký moderátor Jimmy Fallon.

Predstavte si, že ste si objednali nejakú zásielku a namiesto doručovateľa sa k vám znesie priamo z neba. Taká je predstava Googlu, ktorý momentálne pracuje na doručovateľských dronoch. Kvôli americkej legislatíve, ktorá nepovoľuje používanie dronov, sa testovanie presunulo do Austrálie. Google teraz čaká ťažká úloha - prebojovať sa byrokraciou. Ak sa mu to podarí, predbehne tak firmu Amazon, ktorá si s nápadom doručovania dronmi drží prvenstvo.

Komik Vitaly Zdorovetskiy pridáva na svoj Youtube kanál rôzne žartovné videá. Veľký úspech dosiahlo to, ktoré uverejnil začiatkom augusta – videlo ho už viac než 16 miliónov ľudí. Pozrite si vtipné prekvapenie zlatokopky.