Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Týždeň na webe

Futbalové preteky Facebooku, Twitteru a Googlu

Foto: Youtube

Žralok biely sa stal virálnym hitom webu. Facebook, Twitter a Google sa pretekajú vo futbalových štatistikách. A uvidíte aj video, ktoré porovná realitu a online svet.


Bratislava 1. júla (TERAZ.TV) – Prvý júlový Týždeň na webe začíname ešte stále aktuálnou témou – Majstrovstvá sveta. Sociálnym sieťam neunikne žiadny gól či žiadne víťazstvo. Najtweetovanejší moment je gól brazílskeho futbalistu Marcela v zápase proti Chorvátsku. Na Facebooku vyprodukovalo 200 miliónov užívateľov viac než 815 miliónov ,,majstrovských“ statusov, likeov či zdieľaní. Google uverejnil najhľadanejšie futbalové výrazy, v kategórii ,,Hráči“ prvenstvo patrí Ronaldovi a najpopulárnejší gól dal podľa najväčšieho internetového vyhľadávača Van Persie.

GoPro kamera nemusí vždy zachytiť len príjemné chvíle. V prístave v austrálskom Sydney si partia chalanov nakrútila GoPro video, ako skáču z útesu do mora. Možno by to nebol až taký adrenalín, keby sa jeden z nich neocitol v tesnej blízkosti žraloka bieleho. Z videa sa stal virálny hit, kliklo naň už vyše 24 miliónov ľudí.

A prinášame vám aj video Shauna Higtona, v ktorom postavil do kontrastu realitu skutočného života a realitu života online, zosobnenú príspevkami na profiloch. A aj keď je tento kontrast postavený tak, aby pôsobil poriadne ostro, video si pozrelo už viac než 6 miliónov ľudí.