Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Týždeň na webe

Prečo si Gates, Timberlake či Gáborík lejú vodu na hlavu?

Týždeň na webe: Prečo si Gates, Timberlake či Gáborík lejú vodu na hlavu? Foto: Youtube.com

Aj webový svet sa lúčil s Robinom Williamsom. Umelec Thomas Leveritt ukazuje, ako nás vidí Slnko. Celebrity sa vyzývajú na Ice Bucket Challenge.



Bratislava 19. augusta (TABLET.TV) – Po tom, ako sa ľudia začali cez sociálne siete vyzývať na ,,exnutie“ piva prichádza nová internetová výzva. Tento raz s hlbším významom. Ice Bucket Challenge vznikla na podporu povedomia o Amyotrofickej laterálnej skleróze. Odštartoval ju bývalý bejzbalista Pete Frates, ktorému diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Výzva sa začala šíriť medzi hráčmi bejzbalu, hokejistami, športovcami, no pripájajú sa aj známi ľudia. Na hlavu si studenú vodu nalial už aj Justin Timberlake, ktorý vo videu vyzval moderátora Jimmyho Fallona, aby tak urobil vo svojej nočnej show. Vyzvaný musí výzvu uskutočniť do 24 hodín alebo venovať 100 dolárov na výskum. Svojsky a s humorom výzvu od Marka Zuckerberga prijal Bill Gates. Najnovšie ale zaujal slovenský hokejista Marián Gáborík.

Umelec Thomas Leveritt priniesol minulý týždeň zaujímavé video z brooklynského Prospect Parku. Náhodným okoloidúcim v ňom ukazuje, ako vyzerajú pod ultrafialovým svetlom. UV svetlo odhalilo voľným okom neviditeľné zmeny na pokožke. Keď sa adepti natreli opaľovacím krémom, kamera zobrazila ich tvár s čiernymi fľakmi. Krém zablokoval slnečné žiarenie. Video Ako ťa vidí slnko si pozrelo viac než osem miliónov ľudí.

Správa o smrti Robina Williamsa zasiahla celý svet vrátane hercov, spevákov a ľudí, ktorí s ním spolupracovali. Mnohí z nich vyjadrovali svoje pocity cez sociálne siete. Statusy nahrali Steve Martin, Morgan Freeman, Miley Ray Cyrus, Kevin Spacey či Barack Obama.