Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Týždeň na webe

Drsné video o ženskej kráse

ilustračné foto Foto: Tablet.tv

Po Ice Bucket Challenge prichádza nová internetová výzva. Hviezdou sociálnych sietí sa môže stať každý. Ženský ideál krásy je v skutočnosti pomýlený.



Bratislava 16. septembra (TABLET.TV) – Umelec Jeff Hong, žijúci v New Yorku je veľkým fanúšikom Disneyho animácií. Rozprávkové postavičky zachytáva v reálnom svete v sérii kontroverzných ilustrácií Unhappily Ever After. Vidieť môžete Bambiho ako trofej poľovníkov alebo Pocahontas v kasíne. Ilustrácie vypovedajú o negatívach dnešnej doby.

Po Ice Bucket Challenge sa svetom, minimálne tým arabským, šíri nová výzva. Skupinka mladých mužov v libanonskom Bejrúte rozbehla kampaň proti násilnostiam Islamskéhu štátu, a to tak, že spálila jeho vlajku. Po tom čo video z tohto činu zavesili na net sa sieťami začala šíriť výzva na pálenie vlajky pod #BurnISISFlagChallenge.

Hodnota Facebooku rastie. V pondelok prvýkrát prekročila dvesto miliárd dolárov. Znamená to, že je drahší ako napríklad IBM, Intel či dokonca Coca-Cola. Google ale zatiaľ neprekonal, jeho trhová hodnota v pondelok prekročila 400 miliárd dolárov.

Hviezdou sociálnych sietí môže byť skutočne ktokoľvek, napríklad aj taká Priscilla. Mini prasiatko z Floridy má na Instagrame viac než 180 tisíc followerov. Okrem Priscilly môžete sledovať aj dobrodružstvá jej malého brata Poppletona.

V Týždni na webe uvidíte aj video francúzskej televízie, ktoré hovorí o tom, aké nezmyselné je chcieť sa podobať ženskému ideálu krásy. V drsnej animovanej snímke sa model ženy mení vplyvom botoxu, liposukcie a plastík... až do zdanlivej dokonalosti...