Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Týždeň na webe

Viac než 50 miliónov ľudí si kliklo na toto video!

Týždeň na webe: Viac než 50 miliónov ľudí si kliklo na toto video! Foto: Tablet.TV

Koľko stojí Youtube, koľko Google a koľko Twitter? Aký rozdiel je medzi tretím a tridsiatym rande? Ako sa stal pes – pavúk virálnym hitom?



Bratislava 9. septembra (TABLET.TV) – Hodnota Youtubu sa pohybuje približne medzi 26 až 40 miliardami dolárov. To by mohlo byť viac, než hodnota Twitteru, odhadovaná na 30 miliárd dolárov. Hodnota Youtubu je dnes mnohonásobne vyššia, ako keď ho Google kúpil v roku 2006 za 1,65 miliardy dolárov. Hodnota najväčšieho internetového prehliadača je okolo 400 miliárd dolárov.

Nič netušiacich ľudí vydesila poľská skupina SA Wardega psom prezlečeným do kostýmu obrovského chlpatého pavúka. Nejde o prvý takýto kúsok skupiny. Ich Úžasný Spiderman má na Youtube viac než 15 miliónov videní. Na Mutanta pavúčieho psa ale s klikanosťou nemá.

Fotograf Christopher Moloney hľadá miesta, v ktorých sa natáčali filmové scény. Pôvodnú filmovú fotku zasadí do reálnej lokality, a tak vytvára zaujímavé foto koláže. Od júna 2012 pribudli na jeho stránke stovky fotiek.

Americké ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo video, ktoré má odradiť amerických moslimov od pridania sa k radikálnym islamistickým skupinám. Video Vitajte v Islamskom štáte je reakciou na nahrávky, ktoré na sociálne siete vešia skupina Islamský štát. Americká vláda ním poukazuje na brutalitu radikálov, ktorý minulý týždeň zabili ďalšieho novinára Stevena Sotloffa a video z jeho popravy dali na internet.

V Týždni na webe uvidíte aj milé video, ktoré porovnáva začínajúci a už zabehnutý vzťah.