Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia UEFA EURO

Belgičania na úvod bez de Bruyneho, chýbať bude aj Witsel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zdravotné problémy mal aj Eden Hazard, ale ten by mal byť v sobotu fit.

Petrohrad 11. júna (TASR) - Belgickí futbalisti nemôžu v úvode európskeho šampionátu počítať s hviezdnym Kevinom de Bruynem. V piatok podvečer to potvrdilo aj vedenie tímu prostredníctvom twitteru. Miestne médiá už predtým informovali, že dvadsaťdeväťročný stredopoliar neodcestuje s tímom do Petrohradu, kde Belgicko v sobotu nastúpi proti domácemu Rusku.

Hráč Manchestru City utrpel zranenie tváre vo finále Ligy majstrov, v ktorom zvíťazila londýnska Chelsea 1:0, a následne podstúpil operáciu. Belgická reprezentácia zatiaľ nepotvrdila správy o jeho vypadnutí z kádra. Podľa miestnych médií by sa mohol pripojiť k tímu neskôr. „Či budem môcť hrať? Dúfajme, že v druhom zápase proti Dánsku," citovali hráča.

Ako informovala agentúra DPA, v úvodnom dueli nebude Belgičanom k dispozícii ani Axel Witsel. Stredopoliar Borussie Dortmund bol prekvapením v nominácii trénera Roberta Martineza, keďže od januára nehral pre zranenie achilovky. Zdravotné problémy mal aj Eden Hazard, ale ten by mal byť v sobotu fit.