Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia UEFA EURO

Kouč Anglicka Southgate chce čas na rozhodnutie o novej zmluve

Tréner anglického národného futbalového tímu Gereth Southgate príjma medailu za vicemajstra Európy po prehre s Talianskom, vo Wembley, 11. júla 2021. Foto: TASR/AP

Šéf exekutívy anglickej Futbalovej asociácie Mark Bullingham už v priebehu šampionátu potvrdil, že Southgateovi chce ponúknuť nový kontrakt.

Londýn 12. júla (TASR) – Tréner Gareth Southgate si vyžiadal čas na premýšľanie o prípadnom predĺžení zmluvy pri anglickej futbalovej reprezentácii. Po prehre vo finále ME s Talianskom vo Wembley priznal, že je vyčerpaný a momentálne potrebuje predovšetkým oddych.

Šéf exekutívy anglickej Futbalovej asociácie Mark Bullingham už v priebehu šampionátu potvrdil, že Southgateovi chce ponúknuť nový kontrakt. „Nemyslím si, že teraz je ten správny čas o čomkoľvek premýšľať," reagoval anglický kormidelník v pondelok na tlačovej konferencii.

„Musíme sa kvalifikovať na MS do Kataru, teraz však potrebujem na chvíľu vypnúť, pozrieť si spätne zápasy a vyhodnotiť celý turnaj. Musím si oddýchnuť. Bola to skvelá skúsenosť, ale viesť svoju krajinu na takýchto turnajoch si vyberá svoju daň a teraz potrebujem pauzu," vysvetlil Southgate.

Zodpovednosť za neúspech v jedenástkovom vyvrcholení šampionátu zobral Southgate na seba: „O hráčoch, ktorí pôjdu kopať v rozstrele, som rozhodol ja na základe toho, čo som videl na tréningu. Takže to beriem na seba. Ale sme jeden tím a spolu vyhrávame a spolu musíme aj prehrať."