Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia UEFA EURO

ME 2020: Taliani dopísali Castrovilliho namiesto Pellegriniho

Gaetano Castrovilli, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Otázne je aj nasadenie ďalšieho hráča zo stredu poľa Stefana Sensiho.

Rím 10. júna (TASR) - Výprava Talianska deň pred otváracím duelom futbalového EURO 2020 proti Turecku (v piatok o 21.00 h v Ríme) dopísala na súpisku Gaetana Castrovilliho z Fiorentiny. V kádri nahradil stredopoliara Lorenza Pellegriniho, ktorý prišiel o šampionát pre svalové problémy. Tímy môžu urobiť zmeny v nominácii do 24 hodín pred svojím prvým zápasom na šampionáte.

"Bohužiaľ, tento prekliaty problém v mojom stehne mi znemožnil hrať na majstrovstvách Európy. Je to veľké sklamanie," uviedol na sociálnych sieťach Pellegrini, ktorý sa podľa vyjadrenia talianskej federácie zranil pri tréningu a už opustil mužstvo. Európska futbalová únia (UEFA) povolila Talianom dopísať namiesto Pellegriniho na súpisku stredopoliara Castrovilliho. Ten sa ešte pred oficiálnym potvrdením zo strany UEFA pripojil k tímu v Ríme.

Taliani sa v piatkovej ouvertúre musia zaobísť aj bez stredopoliara Marca Verrattiho z Paríža St. Germain, pretože má naďalej problémy s kolenom a nie je zatiaľ stopercentne fit. Otázne je aj nasadenie ďalšieho hráča zo stredu poľa Stefana Sensiho. Ten si poranil stehno v záverečnom ligovom dueli šampióna Interu Miláno, pripomenula agentúra AFP.