Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UEFA EURO

K nárastu infekcií v Taliansku prispeli oslavy po futbalovom triumfe

Obranca talianskej futbalovej reprezentácie Leonardo Bonucci stojí v autobuse vedľa trofeje počas osláv titulu majstra Európy vo futbale 12. júla 2021 v Ríme. Foto: TASR/AP

Tisíce fanúšikov zaplnili ulice Ríma aj 12. júla a nadšene pozdravovali autobus s otvorenou strechou, v ktorom sa viezol taliansky národný futbalový tím.

Rím 18. júla (TASR) - Denné počty potvrdených ochorení COVID-19 v Taliansku prudko stúpajú. V nedeľu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Odborníci na zdravotníctvo tvrdia, že je jasné, že značne k tomu prispeli celonárodné oslavy talianskych fanúšikov po futbalových zápasoch na nedávnych majstrovstvách Európy.

Tisíce fanúšikov zaplnili ulice Ríma aj 12. júla a nadšene pozdravovali autobus s otvorenou strechou, v ktorom sa viezol taliansky národný futbalový tím. Ten v predchádzajúcu noc porazil vo finálovom zápase Anglicko a zvíťazil tak na futbalových majstrovstvách EURO 2020.

Počet nových potvrdených prípadov v stredotalianskom regióne Lazio, kam patrí aj metropola Rím, je vysoký najmä posledné tri dni. Tento región zaznamenal v sobotu najvyšší denný počet nových nakazených.

Špecialista na pediatriu Dr. Franco Locatelli, ktorý radí talianskej vláde v prijímaní protipandemických opatrení, povedal v nedeľu v rozhovore pre denník La Repubblica, že "šíreniu koronavírusu pomáhajú zhromaždenia a tlačenice v dave ľudí".

Doktor Locatelli upozornil, že priemerný vek nakazených ľudí v Taliansku je teraz 28 rokov.