Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Unikátne fotografie

OBRAZOM: Pozrite, ako zdemolovalo zemetrasenie Taiwan

Na tejto fotografii, ktorú zverejnila Taiwanská národná hasičská agentúra, sa členovia pátracieho a záchranného tímu pripravujú pred naklonenou budovou v dôsledku zemetrasenia v Hualien na východe Taiwanu v stredu 3. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Zemetrasenie malo podľa taiwanského seizmologického centra magnitúdu 7,2 a epicentrum sa nachádzalo v hĺbke 35 kilometrov, vo vzdialenosti zhruba 18 kilometrov od juhozápadného pobrežia Taiwanu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tchaj-pej 3. apríla (TASR) — Úrady uviedli, že toto zemetrasenie a séria následných otrasov boli na tomto ázijskom ostrovnom štáte najsilnejšie za posledných takmer 25 rokov. Otrasy s magnitúdou 7,6 postihli Taiwan v roku 1999. Vyžiadali si približne 2400 obetí a spôsobili rozsiahle škody, píše AFP.

Na videosnímke čiastočne zrútená budova po zemetrasení v okrese Chua-lien na Taiwane 3. apríla 2024.
Foto: TASR/AP




Na tomto obrázku prevzatom z videozáznamu prevádzkovaného TVBS, muž v stredu 3. apríla 2024 kontroluje čiastočne zrútenú budovu v Hualien na východe Taiwanu.
Foto: TASR/AP


Na videosnímke čiastočne zrútená budova po zemetrasení v okrese Chua-lien na Taiwane 3. apríla 2024.
Foto: TASR/AP


Na videosnímke obyvatelia zachraňujú dieťa z čiastočne zrútenej budovy po zemetrasení v okrese Chua-lien na Taiwane 3. apríla 2024.
Foto: TASR/AP


Chua-lien - Na snímke členovia pátracieho a záchranného tímu sa pripravujú na vstup do naklonenej budovy po zemetrasení v meste Chua-lien na Taiwane 3. apríla 2024.
Foto: TASR/AP


Na tejto fotografii zverejnenej Národnou požiarnou agentúrou sa členovia pátracieho a záchranného tímu pripravujú pred naklonenou budovou po zemetrasení v Hualien na východe Taiwanu v stredu 3. apríla 2024.
Foto: TASR/AP