Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Útok na Ukrajinu

BBC: Na Krymskom moste zastavili dopravu, údajne bolo počuť výbuchy

Na snímke vrtuľník hasí požiar na Krymskom moste spájajúcom ruskú pevninu a Krymský polostrov nad Kerčským prielivom v Kerči v sobotu 8. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa BBC sa na platformách Telegram, Shot a Baza začali šíriť informácie, podľa ktorých na Krymskom moste zahynul vo svojom aute manželský pár vo veku 40 a 36 rokov z Belgorodskej oblasti.

Kyjev/Moskva 17. júla (TASR) — Príčinou zastavenia automobilovej dopravy na Krymskom moste spájajúcom Rusko s okupovaným ukrajinským polostrovom Krym v noci na pondelok je poškodená vozovka. Oznámilo to ruské ministerstvo dopravy na svojom kanáli v aplikácii Telegram. TASR o tom informuje na základe správy ruskojazyčného vysielania stanice BBC.

Podľa ministerstva došlo "zo strany Krymskej republiky k poškodeniu vozovky". Rezort ďalej konštatoval, že sa nepotvrdili predchádzajúce informácie o poškodení pilierov mosta, jeho kontrola však pokračuje.

BBC poznamenáva, že pre toto tvrdenie ministerstva dopravy zatiaľ nie je k dispozícii vizuálny dôkaz.

Podľa BBC sa na platformách Telegram, Shot a Baza začali šíriť informácie, podľa ktorých na Krymskom moste zahynul vo svojom aute manželský pár vo veku 40 a 36 rokov z Belgorodskej oblasti. Jeho 14-ročná dcéra prežila, no bola ťažko zranená a hospitalizovali ju.

Zverejnené bolo aj video zachytávajúce zdemolované auto, v ktorom sa nachádzalo dievča. Z videa nebolo jasné, čo sa s autom presne stalo.

Tieto informácie neskôr oficiálne potvrdil gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov.

Kremľom dosadený gubernátor Krymu Sergej Aksionov na svojom účte v aplikácie Telegram predtým oznámil, že z dôvodu bližšie nešpecifikovanej "núdzovej situácie" v oblasti 145. piliera bola na Krymskom moste zastavená automobilová doprava.

Stránka "Správy z Kerča Krymu Ruska" na ruskej sociálnej sieti VKontakte informovala o dvoch výbuchoch, ku ktorým malo dôjsť o 03.04 h a 03.20 h miestneho času a bolo ich počuť v rôznych častiach mesta Kerč ležiaceho na Kryme. Tento zdroj uviedol, že vodičov na Krymskom moste "otočili a poslali do bezpečnej vzdialenosti".

Približne 19 kilometrov dlhý Krymský (Kerčský) most bol vážne poškodený už pri výbuchu 8. októbra 2022. Koncom mája sa k tomuto útoku prvýkrát prihlásila ukrajinská tajná služba.