Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Útok na Ukrajinu

Britský minister obrany: Rusko stratilo viac ako 450 vojakov

Pohľad na poškodené auto a bytovku po ruskom ostreľovaní na ulici v Mariupole na Ukrajine, 24. februára 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajina podľa Spojeného kráľovstva odoláva vo väčšej miere, ako Rusi očakávali.

Londýn 25. februára (TASR) - Britský minister obrany Ben Wallace v piatok oznámil, že Rusku sa počas prvého dňa svojej invázie na Ukrajinu nepodarilo dosiahnuť ani jeden zo svojich hlavných cieľov a stratilo viac ako 450 vojakov. TASR tieto informácie získala z webovej stránky stanice Sky News.

Britské tajné služby podľa Wallacea potvrdili, že Rusko za svojím pôvodným časovým plánom zaostáva a ruská armáda "počas prvého dňa zlyhala pri plnení svojho hlavného cieľa". Wallace povedal, že od začiatku ruskej invázie bolo zabitých viac ako 450 ruských vojakov.

Rusko má podľa Spojeného kráľovstva v úmysle podniknúť inváziu na celé územie Ukrajiny. Ukrajina však podľa jeho slov odoláva vo väčšej miere, ako Rusi očakávali. Rusku sa podľa neho takisto nepodarilo získať významné letisko, píše Sky News.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že spúšťa rozsiahlu vojenskú operáciu na Ukrajine. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.