Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Útok na Ukrajinu

DOLNÝ KUBÍN POMÁHA: Ponúkol pomoc dvom ukrajinským partnerským mestám

Na archívnej snímke dolnokubínsky primátor Ján Prílepok. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Urobíme všetko, čo bude v našich silách a možnostiach. So znepokojením sme prijali informácie o aktuálnej situácii na Ukrajine, uviedol primátor Ján Prílepok.

Dolný Kubín 24. februára (TASR) – Mesto Dolný Kubín ponúklo pomoc ukrajinským partnerským mestám Kamenec Podolský a Truskavec, v ktorých žije takmer 130.000 obyvateľov. Primátor Ján Prílepok pre TASR uviedol, že ukrajinským priateľom sú pripravení poskytnúť akúkoľvek pomoc.

"Urobíme všetko, čo bude v našich silách a možnostiach. So znepokojením sme prijali informácie o aktuálnej situácii na Ukrajine. Myslíme na všetkých, ktorí sú ohrození vojenskými konfliktmi," povedal primátor.

V Dolnom Kubíne podľa neho aktuálne žije viac ako 50 obyvateľov Ukrajiny. "Ak by potrebovali v týchto ťažkých chvíľach akúkoľvek pomoc, môžu nás kontaktovať. Zároveň chceme s nimi byť v kontakte aj z dôvodu, ak sa ocitnú v našom meste napríklad utečenci z Ukrajiny. Aby sme im vedeli pomôcť v ich rodnom jazyku. Najmä, ak budú potrebovať napríklad zdravotnú starostlivosť," dodal Prílepok.