Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Útok na Ukrajinu

Dronový útok v Kurskej oblasti si vyžiadal tri obete, tvrdí gubernátor

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Roman Starovojt okrem toho informoval, že ukrajinské útoky poškodili v Kurskej oblasti elektrické vedenie, čo viedlo k výpadkom dodávok elektrickej energie.

Moskva 10. apríla (TASR) - Pri ukrajinskom dronovom útoku v ruskej pohraničnej Kurskej oblasti zomreli v stredu traja ľudia vrátane dvoch detí, oznámil tamojší gubernátor Roman Starovojt. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Ukrajinský dron vypálil podľa Starovojta raketu na civilné vozidlo v obci v Korenevskom okrese. "Traja ľudia, ktorí boli v tom čase v aute, boli zabití," uviedol gubernátor na sociálnej sieti Telegram.

Starovojt okrem toho informoval, že ukrajinské útoky poškodili v Kurskej oblasti elektrické vedenie, čo viedlo k výpadkom dodávok elektrickej energie.

Ukrajina sa v poslednom čase zameriava na ruské pohraničné regióny takmer na dennej báze. Podľa agentúry AFP ide o odvetné útoky za ruské bombardovanie ukrajinských miest v posledných dvoch rokoch.

V utorok zahynuli dvaja ľudia v pohraničnej ruskej Brianskej oblasti pri ukrajinskom delostreleckom ostreľovaní, uviedli miestni predstavitelia.