Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Útok na Ukrajinu

GP nepotrebuje výzvy politikov, Rusku oznámila, že spoluprácu nenaplní

Na snímke budova, v ktorej sídli Generálna prokuratúra SR na Štúrovej ulici v Bratislave 15. júla 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci Národnej rady SR z SaS a OĽANO vyzvali generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby ukončil spoluprácu s ruskou generálnou prokuratúrou (GP).

Bratislava 1. marca (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR nepotrebuje výzvy politikov, ako postupovať a reagovať na napadnutie Ukrajiny ozbrojenými silami Ruskej federácie. Podľa hovorkyne GP SR Jany Tökölyovej ihneď oznámila ruskej GP, že Program spolupráce prokuratúr sa zo strany GP SR nenaplní.

"Generálny prokurátor Slovenskej republiky ihneď po napadnutí Ukrajiny dôrazne verejne odsúdil bezprecedentný akt agresie Ruskej federácie voči Ukrajine, vyjadril ľudskú a profesionálnu podporu ukrajinským prokurátorom a ich rodinám, ako aj pripravenosť humanitárnej pomoci v rámci kapacít rezortu prokuratúry, čo opakovane deklaroval aj v telefonických rozhovoroch s rezortnou kolegyňou - generálnou prokurátorkou Ukrajiny," doplnila hovorkyňa.

Poslanci Národnej rady SR z SaS a OĽANO vyzvali generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby ukončil spoluprácu s ruskou generálnou prokuratúrou (GP). Dôvodom je ruská vojenská invázia na Ukrajinu.